Időpont-egyeztetés +36 (1) 332 1943
Írások Cikkek


Hogyan védjem márkámat, árujelzésemet, brandemet?

2021.07.26.

Sok vállalkozásban felvetődik a kérdés, hogy akár elnevezésüket, akár grafikai logójukat védelemben részesítsék, azonban kevesek jutnak el oda, hogy hatékony jogi védelemben részesítsék ezen értékeket, vagyonelemeket. Pedig a jog ezen megnevezéseket is hatékony védelemben tudja részesíteni.

 

Gondolhatunk itt a védjegyekre, melyek a területi oltalmunk alapján lehetnek kizárólagosan Magyarországra szóló nemzeti védjegyek és lehetnek más országra vagy akár régiókra vonatkozó védjegyek, így például a közösségi védjegy mely az összes uniós tagállamban védjegyoltalmat biztosít egyetlen lajstromozással.

 

Kizárólagos, abszolút jellegű (csak mi vagyunk jogosultak és mások mind kötelezettek) oltalommal nem csak szavakat, hanem grafikai elemeket önmagukban vagy az ábrát szavakkal is lehet lajstromoztatni. Utóbbi esetben az ábra mellett megjelenő szöveg formázása kiemelt jelentőségű, hiszen a védjegy lajstromozását követően más betűtípussal vagy más betűméretben már nem fog védelemben részesülni.

 

A védelem általában legalább 10 évre szól, mely megújítható.

 

A legtöbb ország védjegylajstromozásának eljárási rendje azonos, azaz a bejelentés formai ellenőrzését követően egy védjegyértesítőben kerül meghirdetésre a bejelentés és amennyiben nincsen felszólalás ellene, úgy meghatározott idő múlva a hivatalok a bejelentést lajstromozzák. Nyilván a hivatalok eljárási díja is változó, függ az áruosztályok számától, mely a védjegy terjedelmét szintén megszabja. Az oltalom csak azon áruosztályokban részesül majd védelemben, amelyekre lajstromozást nyer.

 

Irodánk szívesen segítséget nyújt akár a lajstromozáshoz szükséges adatok, így áruosztályok meghatározásában, akár a lajstromozáshoz szükséges hatékony képviseletben. Keressen minket bizalommal!

 

Készítette: dr. Kiss Csaba Attila

 

Cikk készítésének időpontja: 2021. július 26.


Vissza a Cikkekhez...
Szakterületek Kiemelt szakterületeink
Irodánkról Röviden

Irodánk több, mint 15 éve végez ügyvédi tevékenységet főként a polgári-, kereskedelmi- és gazdasági jog területén. Megbecsült és felkészült jogászok alkotják csapatunkat, és ez lehetővé teszi, hogy számos jogterületeken nyújtsunk minőségi szolgáltatást. Hisszük, hogy az ügyvéd és ügyfél kölcsönös sikerének titka az igények és problémák rugalmas kezelése.

Tudjon meg többet
Elégedett ügyfeleink
 • A kezdetektől fogva kiemelkedő szaktudással és lojalitással kísérik vállalkozói karrieremet, együttműködésünk több, mint 20 éve töretlen.

  - Az „év üzletembere”, 2014
 • „Ekkor teljesen váratlan esemény történt: azon túl, hogy ismeretlen számot egy nyári péntek délutánon felvettek egyáltalán ebben az üzletágban, Tibor felajánlotta, hogy visszajön az irodába meghallgatni az ügyet”.

  - Budapesti alapítványi szakiskola alapítója
 • A rugalmasan felmerülő igényeinknek megfelelően biztosítják a jogi szolgáltatásokat vállalkozásunk számára.

  - Egy épület-automatizálási vállalkozás ügyvezetője
 • Reménytelennek hitt jogvitás ügyemben nyújtottak profi és eredményes segítséget.

  - Törvényszéki Bíró
 • Kiemelkedő szaktudásuk és éleslátásuk már számtalanszor volt segítségemre felszámolói tevékenységem során.

  - Felszámolóbiztos Magyarország egyik legnagyobb felszámolójánál
 • Szakszerűen és precízen látják el a napi tevékenységünk során felmerülő jogi feladatokat, kiváltva ezzel egy házon belüli jogász alkalmazását.

  - Egy filmforgalmazó vállalkozás
   
Kapcsolat Forduljon hozzánk bizalommal

Cím 1055 Budapest, Szalay utca 4. VI. em.
Email info@illespartners.hu
Telefon +36 (1) 332 1943
Fax +36 (1) 354 0110
Copyright 2018. Illés és Társai Ügyvédi Iroda.
Minden jog fenntartva.